به گزارش روابط عمومی حوزه هنری خراسان شمالی، کارشناس ارشد روانشناسی عمومی در این نشست ماهانه خوشنویسی به تعریف شخصیت از نگاه روانشناسی که نظامی پویاست، پرداخت و به رابطه شخصیت با هنر اشاره کرد.
«خیابانی مقدم» با بررسی ابعاد و مدلهای شخصیت از نگاه روانشناسان، به تبیین شخصیتی به نام هنرمند از نگاه روانشناسانی هم چون «جان هلند»، «یونگ» و «جرج یوف» پرداخت و گفت: هنرمند بر خلاف، دیگر گونههای شخصیتی به جای سرکوب غرایض و خواستههای بدلی، دست به تولید و آفرینش اثر میزند.
او با بررسی تاثیر خوشنویسی و هنر در جایگاه شخصیتی افراد میگذارد، پرداخت و تصریح کرد: عادتپذیری، تخلیه هیجانها، آرام سازی افراد، تعلق پذیری، ابراز وجود و بالا رفتن عزت و اعتماد به نفس از آثار هنر در شخصیت افراد است.
وی البته از علم گرافولوژی که روشهای مطالعه، بررسی شخصیت و خصوصیات افراد براساس نحوه نوشتار است، سخن گفت و افزود: اگر چه این علم بر اساس دستخط است، اما در خوشنویسی نیز تا حدودی خود را نشان میدهد و تاثیر میگذارد.
وی خاطرنشان کرد خوشنویسی به نوعی در ارتقای شخصیت افراد اثر میگذارد و با توجه به جایگاه خط، به ویژه در علم گرافولوژی میتوان به شناخت شخصیت افراد پرداخت.
«خلیل رستمی» از هنرمندان برجسته خوشنویسی استان نیز به تاثیرگذاری حروف در شخصیت افراد اشاره کرد و با توجه به اثرپذیری خوشنویس از جامعه خوشنویسی خود و شخصیتی که به واسطه شاکله حروف و کلمات ایجاد میشود، سخن گفت.