به گزارش روابط عمومی حوزه هنری، مسئول واحد هنرهای تصویری گفت: نشستهای هفتگی «دوشنبههایی با طعم فیلم» بیش از دو سال پیش به همت واحد هنرهای تصویری حوزه هنری استان و انجمن سینمای جوانان دفتر شهرکرد در پردیس سینمایی بهمن شهرکرد برگزار میشود.
اردوان محمودیان افزود: این رویداد هنری با هدف ارتقای سطح کیفی آثار تولید شده در حوزه فیلم کوتاه، ایجاد بستری مناسب برای نقد و تبادل نظر بین هنرمندان و مخاطبان، و معرفی استعدادهای جوان در عرصه فیلمسازی استان و کشور پایهگذاری شده است.
وی یاد آور شد: اکران و نمایش آثار فیلم کوتاه تولید شده توسط هنرمندان استان و کشور در ژانرهای مستند، داستانی و انیمیشن، ایجاد فرصتی برای نقد و بررسی تخصصی آثار توسط منتقدان، کارشناسان و هنرمندان، معرفی و حمایت از فیلمسازان جوان و مستعد، ارتقای سطح آگاهی مخاطبان درباره فیلم کوتاه و مباحث مرتبط با آن، ایجاد ارتباط موثر بین هنرمندان، مخاطبان و نهادهای فرهنگی از جمله اهداف این نشستهای فیلم کوتاه است.
مسئول واحد هنرهای تصویری حوزه هنری افزود: در هر جلسه از این رویداد، یک یا چند اثر فیلم کوتاه با موضوعات متنوع به نمایش گذاشته میشود. پس از اکران فیلمها، جلسه نقد و بررسی با حضور کارگردان اثر، منتقدان و سایر هنرمندان برگزار میگردد. در این جلسات، جنبههای مختلف فیلم از جمله داستان، کارگردانی، بازیگری، تدوین، موسیقی و ... مورد تحلیل و ارزیابی قرار میگیرد.
یزدان کیانی، از مستندسازان و فیلمسازان باسابقه استان که به عنوان منتقد مهمان در این جلسه حضور داشت بر اهمیت وفاداری به سوژه در این نوع فیلمها تاکید و گفت: ماهیت مستند پرتره پرداخت دقیق و کامل شخصیت است که باید فراتر از یک بیوگرافی ساده باشد و به لایههای درونی شخصیت، دستاوردها، چالشها و تأثیرات او بر محیط پیرامونش بپردازد. جای پرداخت جامعتر به ابعاد مختلف شخصیت استاد زمانی در این اثر خالی بود.
کیانی به وجود تعلیق کم در فیلم اشاره داشت و افزود: تعلیق در هر اثر هنری تصویری، مکتوب و نمایشی بسیار نکته مهمی است، زیرا تعلیق میتواند به ایجاد جذابیت و کشش در فیلم کمک کند.
این مستند ساز استان اظهار داشت: در پرترههای هنری از شخصیتهای هنری و تاثیر گذار امکان استفاده از بازسازی برخی مراحل زندگی شخصیت در فیلم به عنوان یک ابزار میتواند به غنیسازی روایت و ایجاد جذابیت بصری کمک کند؛ که در این اثر ما این مورد را نداشتیم و میتوان این امر را به دلیل نبود بودجه کافی برای ساخت فیلم در نظر گرفت.
کیانی صداگذاری و تدوین را دو شاخصه پر اهمیت در فیلم دانست و افزود: این دو عنصر میتوانند تأثیر بسزایی در انتقال احساسات و معنا در فیلم داشته باشند؛ که متاسفانه در استان کمتر مورد توجه فیلم سازان قرار میگیرند و جای خالی کارگاه آموزشی برای این موارد به جد احساس میشود.
این منتقد میهمان «دوشنبههایی با طعم فیلم» بر اهمیت تصاویر و کادرهای مناسب در ساخت فیلم مستند تاکید کرد و گفت: استفاده از نماد خزان در ابتدای فیلم آقای ابراهیمیان به عنوان یک عنصر تأثیرگذار است و نسبت بسیار زیبایی با این اثر هنری پیدا کرده است.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری، جهانبخش زمانی شورابی، فیلمساز و هنرمند پیشکسوت ایرانی، متولد ۱۳۳۶ است. وی پس از تحصیل فیلمسازی در انگلستان، به ایران بازگشت و فعالیتهای گستردهای در حوزه سینما آغاز کرد. از جمله فعالیتهای ایشان میتوان به تأسیس گروه کودک و نوجوان در صداوسیمای مرکز چهارمحال و بختیاری، تولید بیش از ۵۰ اثر تصویری، همکاری در تأسیس انجمن سینمای جوان استان و کسب جوایز متعدد اشاره کرد. جهانبخش زمانی شورابی، یکی از چهرههای شاخص فیلم سازی است که نقش مهمی در توسعه و رشد این هنر در استان چهارمحال و بختیاری داشته است.